Artık, kış sebzelerinden bıkılan zamanlardayız. Şimdi sera denen cenabet çıktı, turfanda kalmadı denebilir, yine de turfanda sebze yolu gözlüyorum. Sahici turfanda, ama! Enginarın, baklanın, araka bezelyenin, semizotunun tarlada yetişmiş turfandasını. Onların da turfandaymış gibi yapan tipleri var, kanıyorum sanmasınlar!
İşte böyle turfanda yolu gözlerken, buzluğun derininde geçen yaz sonundan közleyip, birara salata filan olur, düşüncesiyle kaldırdığım patlıcanı buldum.
Hımmm, kuşbaşı et de var.
Bundan iyi yemek mi olur, bebeler bayram eder, hem.
İşte size beğendili kebap!
Kuşbaşı etin suyu salınıp çekilirken, bir baş kuru soğanı salata soğanı gibi doğrayıp ekliyorum. Soğanlar gevşedikten sonra, Antakya'dan gelen biber salçasından ve yine buzlukta saklanmış domates püresinden o anki keyfime göre ekleyip, üstüne biraz su ilavesiyle pişiriyorum.
Güzel, bu et beğenilecek!
Gelelim, ikinci aşamaya:
Önce biraz tereyağında un kavuruyorum, közlenmiş ve ezilmiş patlıcanları ekliyorum ve karıştırmaya devam ediyorum.
Üstüne süt ekleyip, karıştırma işlemini kesintisiz sürdürüyorum. Aksi halde topak topak bir bulamaç elde etmek işten bile değil.
Kıvamını bulup, hava kabarcıklarını patlatarak göbek atmaya başlayınca da, biraz rendelenmiş dil peyniri, ya da parmesan ekliyorum, azıcık da karabiber.
Tamamdır.
Tabağınıza alırken, önce patlıcan, üstüne et mi olsun istersiniz, yoksa yan yana mı?
Hem bakalım doğrusu nedir?
Patlıcanlı beğendi mi, patlıcan beğendi mi?
Yaa!
.
hıaaaaa, elektra beğendiiii, elektra çooook beğendiiii:((((
YanıtlaSilLeylak Dalı da beğendiiiiii:)) Ağzının sularını zor zaptediyor:)))
YanıtlaSilallahtan nalan tok, sabah çok tıkındı. yoksa mazallah :)
YanıtlaSilElektram,
YanıtlaSilYaz gelsin, patlıcan çıksın, ben sana yaparım.
O zaman söylersin beğendi mi beğenmedi mi?
:-)
Leylak Hanımcığım,
YanıtlaSilYolunuz buralara düşerse, sizi de tadım ekibine dahil eyleriz, mutlaka!
:))
Nalancığım,
YanıtlaSilBeğendiyi daha az kalorili hale getirmenin bir hilesini biliyorum.
Başlangıçta un kavurmak için konulan yağ var ya, onsuz yapabilirsin.
Süt soğukken, içine un koyup, karıştırarak kıvama gelmesini sağlayıp, patlıcanları sonra katabilirsin. Biraz sası tadlı olabilir, yine de denemeye değer.
:)
ne o ne bu, hünkar begendi :)
YanıtlaSilbenim "en" sevdigimdir bu arada. hayir bir amacim yok, aklinda bulunsun diye söyleyeyim dedim :P
ay çıldırıcam gece gece :) En sevdiğim yemek :))
YanıtlaSilmarruu, bi lokma noolur :))
Şulecim,
YanıtlaSilÖyleydi doğrusun, hünkar beğendi!
Eh, siz de hünkar soyundan olaraktan beğenirsiniz tabiyatıynen!
;)
Misocum,
YanıtlaSilİnan kalmış olsaydı, kargoya verip gönderivericektim ya, bebeler bitirdi.
Bi daha sefere?...
:)
Agzimin sulari akiyor vallaa... Ellerine saglik..
YanıtlaSilhünkar soyu derken?
YanıtlaSilsaray soytarısı olmasın sakın? :)
Coook severim!
YanıtlaSilHunkar Begendi ama icinde patlican kelimesi olacaksa patlican begendi. Cunku begendi ayrica bir mutfak teknigidir. Begendili corba denir mesela.
Ben begendinin ustune et aliim, sonra biraz da yanina begendi aliim, kenarina da biraz begendi aliim azicik. :o)
www.elifsavas.com/blog
Eleştirel,
YanıtlaSilEt kısmı kolay halledilir de, patlıcan bulursan bir denemeni öneririm, elinden kurtulmaz nasılsa!
:)
Şulecim,
YanıtlaSilSarayda sultanlık da var, soytarılık da. Hepsinden azıcık, yerine göre...
Öpüyorum yanaklarından.
:)
Eifciğim,
YanıtlaSilHah, yemekbilen doğrusunu dedi! Böylece ben de yemek adlaını katleden yeni nesil sınıfına girmekten kurtadı!. Sağol!
O vakit, yazın bir beğendi partisi verelim, ne dersin?
:))
Ben geldim :)
YanıtlaSilHunkar Begendi degil mi!!! En sevdigim, en sevdigim Turk mutfaginda en sevdigim yemektir. Ozellikle de patlicanli kismi... Enfes :)
Yakinda Turkiye deyim. Kesinlikle ilk tadilacaklardan,
Sevgiler,
B5 : )
Aman efendim kimler gelmiş!?
YanıtlaSilBu ne sürpriz böyle!
:))
B5ciğim,
Tam zamanında geliyorsun, turfanda patlıcana yetişirsin umarım.
Sevgiler.
:)
Begendi partisi iyi fikir!
YanıtlaSilwww.elifsavas.com/blog
dün gecenin kör bir vaktinde pişirildi, bu akşam afiyetle yenecek efenim:)
YanıtlaSilElifcim,
YanıtlaSilYapalım şu partiyi, valla!
:))
JoA'cım,
YanıtlaSilAnlatırken eksik bıraktığımı şimdi sen yazınca hatırladım, benim et pişirme faaliyetim de gecenin kör vaktinde gerçekleşmiş ve beğendisini ertesi gün pişirip ekleştirmiştim.
Afiyet olsun!
:))