Çarşamba, Şubat 01, 2012
SHİİTAKE MANTARLI PENNE
Başlık biraz züppe etkili, ama, yapması çok kolay yemesi çok lezzetli bir yemek oldu.
Shiitake mantarı şart değil bi kere, küçük mantar olmaması daha iyi, pişince biraz dişe gelsin; kestane mantarı olur, istiridye mantarı olur.
Bir iki kaşık zeytinyağını tencerede kızmaya bırakın, iki-üç yeşil soğanı ikişer santim uzunluğunda doğrayın, onlar yağda hafifçe çevrilirken iki-üç diş sarmısağı doğrayıp içine atın.
Sonra yıkayıp süzdüğünüz mantarları iriliklerine göre uzunlamasına mesela dörde bölerek ekleyin tencereye.
Ayrı bir yerde makarnanın iki katı kadar su kaynatın. Yarım paket makarnayı tenceredekeki malzemeye ekleyin, kaynar suyu da üstlerine. Evde varsa biraz tavuk suyu eklerseniz daha lezzetli olur.
Makarna, yedi-sekiz dakikada mantarlarla birlikte pişer.
Servis yapmadan, sert ve tuzlu bir peyniri (mesela Mihalıç peyniri)üstüne rendeleyip tabağa alınız.
Yanına yeşili bol bir salata pek yakışır. Haberiniz olsun.
.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Nefis olmuş, tam karlı günlere göre. Mantarla makarna ne çok yakışıyor değil mi ?
YanıtlaSilçok güzel görünüyo eline sağlık :)
YanıtlaSilShitake mantarı denince akan sular durur benim için. şimdi de durdu zaten:)
YanıtlaSilIşıncığım,
YanıtlaSilHımm, lezzetli oldu. Aslında mantarla başka bir yemek yapmak niyetiyle mutfağa girmiştim, birden ilham geldi! :))
Deliciğim,
YanıtlaSilSağol, dene bence! :))
Zerocuğum,
YanıtlaSilÇok lezzetli bir mantar değil mi?
Alıştığımız biraz otsu mantar tadı onda yok. Kimbilir sen neler yaparsın, shiitake ile? ;)