Çarşamba, Aralık 03, 2014

ÇAVDAR VE MISIR UNUNDAN EKŞİ MAYALI EKMEK

Ağır ve nefis bir ekmek yaptım. 
Alman ekmeği gibi de tam değil ama.
Yaklaşık üçte birer oranında kırmızı buğday unu, mısır unu ve çavdar unu kullandım.
Önce buzdolabında un içinde bir kapta uykuda olan ekşi mayayı, içlerinde en beyaz un olan kırmızı buğday unu ile açtım, canlandırdım.
Sonra mısır unu ekledim yoğurdum, bekledim.
Ardından çavdar unu ekledim yoğurdum, bekledim.
Güzelce mayalandı, kabardı.
Pişirdim, soğudu, dilimledim.
Sabah küçük bir dilimi önce siyah zeytin, sonra keçi peyniri ve maydanozla yedim.
Üstüne de mürver çayı...
Ohh!


2 yorum:

  1. Mmmmm Ellerinize sağlık. Bende bekleyen kefir mayanız var, unutmayınız. Belki bir parça ekşi maya karşılığında takas ederim :)

    YanıtlaSil
  2. Pembeciğim,
    Bu zaman zarfında bendeniz kefir işine girmiş bulunmaktayım. ;)
    Ancak bu demek değil ki, ekmek mayası şansını kaçırdın.
    Ne zaman istersen mayan hazır. :))

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!