Salı, Temmuz 23, 2019

gloria bell

dünya seyircisi tarafından sevilen ve tutulan güney amerika, uzak doğu, avrupa filmlerinin amerikan sineması tarafından kendi seyircisinin beğenisine uyarlanarak yeniden çekildiği örnekleri biliriz.
sanırım, bu yeniden çevrimlerin, yakın aralı tarihlerde ve aynı yönetmen tarafından yapıldığına dair örnekler pek azdır.
2018 yapımı gloria bell bu ender örneklerden, 2013 yapımı gloria  yönetmeni sebastian lelio tarafından 5 sene sonra yeniden çekilmiş. 
ilk gloria'yı izlemiş, konusunu ve başrol oyuncusunu çok sevmiştim. filmle ilgili notlarım burada, tık lütfen!

filmin yeniden çekileceğini duyunca, biraz dudak bükmüştüm, hatırlıyorum. "ne gerek var?" diye düşünmüştüm, çok iyi oyunculuk sergilenen, orta yaşta aşk ve haliyle bağlı olarak hayal kırıklığı nasıl olur sorusuna samimi cevaplar arayan bir filmin tekrarına gerek var mı, gerçekten?
filmi izleyince,  endişemin yersiz olduğunu gördüm. ilk filmde paulina garcia'nın ödülle taçlandırdığı karakterinin rolünde bu defa julianne moore var. üstelik karşısındaki erkek kahramanı john turturro oynuyor ki, karaktere cuk oturmuş, bence.
yönetmen sebastian lelio, senaryoyu da yazdığı için, gloria karakterini de, diğer kişilikleri de ilk filme göre  biraz daha ince ve ayrıntılı dokunuşlarla işlemiş, diye düşünüyorum.
sonuçta, bu gloria'yı da sevdim.

şurada, gloria bell'i izlemek için 10 neden sayılmış, hepsine katılıyorum. merak eden için buraya bir tık, bırakıyorum. 

aşağıda filmden bir sahne, başrol oyuncuları tanıştıktıktan sonra dans ediyorlar.


söylemeden geçemeyeceğim, ilk filmin gösterim zamanı benim için önemli bir anılara dalma, yaşama  ve  öğrenme zamanına denk düşüyor.
bir gün hatırlamam gerekirse, buradaki notu bulurum, umarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz!