Perşembe, Ekim 08, 2020

KİTAPLAR, KONSERLER, RESİMLER

Kitaplar

İhsan Oktay Anar'ın "Suskunlar"ını tatildeyken okumuştum. Dönüşte oğlumla konuşurken lisedeyken "Efrasiyab'ın Hikayeleri"ni okumuştuk, çok hoşuma gitmişti, dedi. Hazır  evde kitap varken, yazarı okumaya devam ettim ve oğlumun sevdiği kitabı da bitirdim. 
İki gün sonra oğlum "anne bir kaç kitap sipariş ettim, bugün geliyor" dedi. Meğer, İhsan Oktay Anar'ın diğer kitaplarını da ısmarlamış. "Sen beğendin madem, okumaya devam et, hem ben de okurum sonra" dedi. 
Aslında ben üçüncü bir İhsan Oktay Anar olarak "Puslu Kıtalar Atlası"nı okuyup, başka yazara geçmeyi düşünüyordum ki, yine öyle yapacağım. Üst üste aynı yazarı okumak, külliyat tamamlamak hiç bana göre değil. Kitapları okuma sırasına bakarsanız, yayınlanış tarihine göre tersten bir okuma ile oldukça değişik bir eylem yaptığımı yazarı tanıyanlar bilecektir. 

Kitapları sevdim, zevkle okudum. Sadece belirtmeliyim, tarih ve felsefe seviyorsanız İhsan Oktay Anar romanlarını daha zevkle okuyacaksınız. Bana gelince, şimdilik bu kadarı yetti diyebilirim.

Konserler

İKSV Online Müzik Festivali'ne bilet aldığımı yazmıştım, daha önce.
O zamandan beri neredeyse her gün bir, bazen iki konser dinliyorum. Keşke canlı dinleyebilseydik. Olsun varsın, koşullar böyleyken bu halde de zevk alıp, mutlu oluyorum.

Şimdiki hedefimde yakında başlayacak olan İKSV Online  Film Festivali var.




Geçen senenin  hatta pandemi öncesinin son yurtdışı yolculuğunu, yeğenimi ziyaret amacıyla Edinburg'a yapmış ve çok güzel gezmiş vakit geçirmiştim.
İskoç Ulusal Müzesinde gezdikten sonra müzedeki eserlerin sayfalarını süslediği bir ajandayı anı olarak almıştım. Yukarıdaki resim o ajandanın sayfalarındakilerden. 
Formlara ve renklere baktıkça içim aydınlanıyor.

Ressam George Leslie Hunter'la ilgili bilgi almak ve merak edilirse başka eserlerini görmek için buraya bakabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz!