Bizim evde yeni bir kek denenince bir süre her seferinde "o" kek yapılır. Şimdilerde muzlu keke takıldık, üç haftadır muzlu kek yapıyorum.
Böylelikle hem olgunlaşıp kararmaya başlayan muzlar ziyan olmuyor, hem nefis bir kek oluyor.
Geçen defa kızım "az kabarmış, neden?" diyerek biraz uzak durunca kekin yarısını abisine vermiştim. Ertesi gün tadıp "nefis olmuş bu, anne" dediğinde sadece iki üç dilim kek kalmıştı, birden kıymetlendi o az kabarmış kek.
Bugün kabaklı börek ve yanında yine muzlu kek yaptım. Yarın Ankara'ya giderken yol için azık olsun, eve gidince ne yiyeceğim telaşı olmasın.
Gelecek defa kargoya vermek için kurabiye sezonunu açarız, artık.
Şimdi size bizim evin son favorisinin tarifini yazayım, denemek isteyen olursa afiyet olsun.
Nefis Muzlu Kek
Malzemesi:
* 1 buçuk su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 115 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı toz vanilya
* 1 adet irice yumurta (oda
sıcaklığında)
* 2 adet olgunlaşmış muz (çırpılarak püre haline getirilmiş)
* 1/2 su bardağı yoğurt
Yapılışı:
* Yumuşak tereyağı ile kek kalıbınızın tabanını kenarlarını yağlayın, üzerine bir fiske un serpin.
* Bir kasede elediğiniz unu ve vanilya ile kabartma tozunu karıştırın.
* Başka bir kasede yoğurt ve muzu karıştırın.
* Çırpma kabında tereyağını şekerle rengi açılana kadar 2-3 dakika çırpın, sonra yumurtayı ekleyin ve çırpın.
* Ardından yoğurtlu karışımı ve en son unlu karışımı ekleyin.
Bu aşamalarda fazla çırpmayın karışana kadar çırpmanız yeterli.
* Karışımı kalıba döküp yayın ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
* Fırından çıktıktan sonra, kesmek için oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.
Ben bunu yaparım ama :) Ellerinize sağlık, kek benim vazgeçilmezim, kek yapılan ev mutlu evdir bence :)
YanıtlaSilmuz tam bir pasta tadı veriyor keke.Elinize sağlık.
YanıtlaSilSevgili Mimoza,
YanıtlaSilUmarım sonucunu beğendiğiniz bir kek olur ve ağız tadıyla yersiniz.
Sevgiler.
Sevgili Mehtap,
YanıtlaSilMuzlu kek demişken, çocukluğumuzun muzlu pastasını da anmamak olmaz, asında.
teşekkür ederim.