Salı, Temmuz 28, 2009

BU SENEKİ FESTİVAL PROGRAMIMIZIN SONUNA GELMİŞ BULUNUYORUZ, BİENAL'DE GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE, ALLAHAISMARLADIK, EN GÜZEL GÜN VE GECELER SİZLERİN OLSUN!

İki efsane bir araya geliyor; caz, R&B ve fusion türlerinin en saygın yorumcu ve gitaristlerinden George Benson, tüm zamanların en sevilen vokalistlerinden Nat "King" Cole'un eşsiz mirasıyla buluşuyor; üstelik altı kişilik vokal grubu ve ona eşlik eden Philharmonia İstanbul orkestrasıyla birlikte. Nat King Cole'un "Mona Lisa", "Stardust", "Route 66", "Nature Boy", "Unforgettable" gibi klasik hitlerine yeniden hayat veren Benson, "Give Me the Night", "Breezin'", "On Broadway" gibi en sevilen şarkılarını da seslendiriyor. Elli yılı aşkın süredir caz, R&B, soul ve hatta pop gibi farklı türlerde altmıştan fazla albümü yayımlanan George Benson, caz gitarında ustalığının yanında etkileyici vokal tekniğiyle de tanınıyor.


İşte bu yazılanların tümü ve daha fazlası vardı, dün gece Açıkhava sahnesinde.
Ekibin Avrupa turnesinin son konseri imiş, meğerse.
Tıka basa dolu Açıkhava sahnesini de görünce bir coştular mı, size?

Başlangıçta George Benson ve altılısı, klasik orkestra ve vokaller eşliğinde Nat "King" Cole'un unutulmazlarını tatlı tatlı seslendirdi.
Sonra ara vermeden George Benson şarkılarına geçtiler.
Hafızamız yerine geldi, onun ilginç ritmini ve şarkılarını hatırladık, tansiyon yükseldi veee bise çıktıklarında, artık herkes yerinden fırlamış, zıplayıp, dansediyordu.

Doğrusu, keyifli bir kapanış konseri oldu. Zıplamak isteyene bir örnek sunalım, hemen.


Dediğim gibi, festival sezonu bitti.
Şimdiden sonrası, cümle alemin "tatil tatil" cezberesine kapılıp terk-i diyar eylediği İstanbul'da kendi başımıza kalmak.
Bakıciiz artık, İstanbul'un sefası mı olacak, cefası mı?

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz!