Cumartesi, Ağustos 16, 2008

AYRILMAZ İKİLİ

Bağdat Cafe'nin Haftasonu Kahvaltısından İlhamla, Binnur Akhun Önen'in Tarifinden Modifiye Edilmiş Yorkşir Puding, Poached Egg'le.

Kokoş lokanta menüsü gibi bir başlık oldu, ne çare, başka türlü tarif edemezdim.
Hatta, poached egg pişirme usulünü de katarsam daha da uzun olacaktı ya, artık onu başlığa eklemedim. Tarifler en altta.




Çırpılmış ve muffin kalıbına yerleşmiş hamur.










Puf ekmekciklerimiz fırından taze çıktı, sepete ve tabağa yerleşti.








Poached eggimiz (çılbır kardeşim; bildiğimiz çılbır işte!) ekmekle birlikte tabaktaki yerini aldı.








Yumurta, puf ekmeğin içine yerleşti.
Bir saniye sonra kapak kapanacak ve afiyetle mideye indirilecek.






Muffin Kalıbında Yorkshire Pudding

Malzemesi:

*1,5 su bardağı süt
*2 bardağı un
*3 yumurta
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Un, kabartma tozunu, tuz karışımına sütü ekledim.
Mikserle çırparken yumurtaları tek tek kırıp, çırpmaya devam ettim; boza kıvamında bir hamur oluştu.
Hamuru, yarısına gelecek miktarda olmak üzere, muffin kalıbına paylaştırdım.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirdim.


Poached Egg

Malzemesi:

* 1 adet poached egg tavası
* 3 adet yumurta
* Biraz kaynar su

Yapılışı:

Yıllar önce Kanada'dan ziyarete gelen akrabaların hediyesi özel tava raftan indirilir.
Tava içinde yarısına kadar dolu su ile ocağa yerleştirilir.
Özel yumurta kalıbı ısınmakta olan suya yerleştirilir.
Su kaynayınca yumurtalar kırılıp, kapağı kapatılır ve sarısı keyfinize göre olana kadar pişirilir.

Afiyet Olsun!

.

7 yorum:

  1. gece gece atlamış olduğum bu leziz postu okudum. çılbır deyişine takıldım. bayılırım ve ne zamandır yapmamışım. yazın bizim eve yumurta girmez. şu havalar serinlesin ilk iş. ben çılbırı sarımsaklı yoğurt ve üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber ilen severim. tabii esmeri de fıstık ve badem ilen:)

    YanıtlaSil
  2. Üstüne başka yazılar gelince, bu şahane lezzet ve sunum görünmez oldu, sanırım.:))
    Fıstık ve bademleri (pardon, çılbırı!) yanında benim tarifim ekmekciklerle afiyetle yiyiniz, şekerciğim.
    :)

    YanıtlaSil
  3. ekmekçikız
    bu yorkshire usulu dediğin pratik ekmeği direk yapıorum, mayalama derdi de yok bittim kendisine.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Denizkızı Hanım,
    Yapın ve sonucu bana söyleyin, olur mu?
    :))

    YanıtlaSil
  5. yaptııım ve leziz oldu
    sufle kaplarında yaptım ben:)

    ay muthiş super oldu yedik gece:)

    Böyle başka ne tarifler önerirsiniz?
    daha ekmek makinem yok da:)

    kalpkalpkalp

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Denizkızı,
    İyi sonuç almanıza çok sevindim.:)) Afiyet olsun.

    Şu benim "mutfak maceraları" konu başlığı altında ekmek makinasız tarifler de var, ama çoğu mayalı.
    Bir kez mayalı ekmek yapmayı denerseniz, elle veya makine ile hiç farketmez, hep yapmak isteyeceksiniz.
    Bence, ilk başlarda yazdığım temel ekmek tarifiyle işe başlayabilirsiniz.
    Mesela, şu tarif işinize yarar düşüncesindeyim:
    http://ekmekcikiz.blogspot.com/2007/03/ekmek-yapma-fotolari-sunulur.html

    Sonuçla ilgili yorumlarınızı bakliyorum.
    :)

    YanıtlaSil
  7. tamam hemen bakıyorum.
    teşekkür ederim:)
    yılbaşında falan alacağım ekmek makinesi o zaman daha güzellerini de yaparım:)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!