Çarşamba, Mayıs 12, 2010

MARUL CACIĞI

Cacık dediğin hıyar, yoğurt ve dövülmüş sarmısaktan yapılır, değil mi?
Öyle olmasına öyle de, benim bildiğim bir de marul cacığı vardır.
Bahar aylarında, herşey taze hep taze iken yapılır.
Çıtır çıtır marullar, incecik yeşil yapraklı taze soğan, sarmısak, nane, maydanoz tütün gibi kıyılır ve bol yoğurtla karıştırılır. Tuz da atın biraz, onsuz olmaz.
Buyrun burada.


Ayıptır söylemesi, kuzu etli bezelye ve bulgur pilavı vardı, yemekte.
Tam da her günkü kıvırcıklı, salatalık ve domatesli salatadan yapıyordum ki, aklıma marul cacığı düştü.
Bir de güzel oldu ki!
Yeni tatlara karşı hep direnen çiçekkızım bu sefer de mızmızlandı ya, n'apalım, alışacak elbet birgün...



.

12 yorum:

  1. offfff... insan bakmaya bile doyamıyor...

    YanıtlaSil
  2. Yok valla, ööle bakıpdurmadık!
    Yidik bitirdik.
    :))

    YanıtlaSil
  3. bak bak, bi de utanmadan sıkılmadan "yidik bitirdik" diyo çavdar teyzem...

    YanıtlaSil
  4. Oooo! Hafif Abiciğim teşrif etmişler! :))
    Tamamdır, sizi sokağa çıkarmanın yolunu buldum: Bi cacık, bitti!

    Pardon ama, yimeyip n'edeceğdik? Bi saat bile durmaz sulanır, çıtırtısı gider, tadı kaçar onun.

    YanıtlaSil
  5. nasıl çıtır çıtır, nasıl ferahlatıcı görünüyor! çok iyi fikir; elinize, gönlünüze sağlık ekmekçihanımcığım, afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
  6. Gülçinciğim,
    Güzel olur sahiden, daha önce tatmadıysan denemelisin.
    :))

    YanıtlaSil
  7. evet evet, böyle yazlık minik tariflere ihtiyacım var. mezelere, salatamsılara.

    YanıtlaSil
  8. Hımmm, bi düşüneyim. Bakalım ne bulacağım?
    :)

    YanıtlaSil
  9. bunu yaptım dün akşam, nefffiiiss oldu ekmekçikızcım, sağol:)

    YanıtlaSil
  10. Afiyet şeker olsun, JoA'cım!

    Dur bir de semizotu salatası yapayım ve onu anlatayım.
    :)

    YanıtlaSil
  11. onu sık sık yaparız. du bakayım, sen belki farklı yapıyorsundur, takipteyim:)

    YanıtlaSil
  12. Bu, hep yapılan yoğurtlu semizotundan farklı. Akşama yapacağım.
    :)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!