Haftasonu hareketliydi. Cumartesi sabahı egzersizle başladı, tutulan sırtıma çok iyi gelen masajla sürdü. Öğleden sonra haftalık alışveriş, onların muftağa, dolaba yerleştirilmesi, bir iki çeşit yemek hazırlığı derken akşam oldu. Bu aralar doğum günleri kutluyoruz, cumartesi gecesi de bir tanesi vardı.
Pazar sabahı kitap kulübü toplantımıza gittim, çıkışta bir küçük sohbet ve kahve molasından sonra eve, ders çalışan kızıma moral desteğe döndüm. Kızım kurabiye istedi, "kek yapsam?" dedim. Kabul görünce, dolapta duran olgun Trabzon hurmaları yaşadı!
Tarifi buradan aldım ve her zamanki gibi biraz ekledim, biraz çıkardım.
Şöyle oldu:
*3 yumurtayı 1/2 su bardağı pekmezle çırptım, sonra 1/2 su bardağı fındık yağı ekleyip çırpmaya devam ettim.
*Ardından 1 limon suyu, 1 mandalina suyu, 1 portakal kabuğu rendesi, 1/2 su bardağı kremayı ekleyip çırpttım.
*2 adet iri olgun Trabzon hurmasını, 1/2 su bardağı fındık ve ceviz karışımı ekleyip blendırda püre yaptım ve mikserin zulmü altında inleyen karışıma ekledim.
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yemek kaşığı irmik, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 3 su bardağı una, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyip, boza kıvamlı sıvılara ekleyip karıştırdım.
180 derecede 40 dakika pişirdim, soğumasını bekleyip kestim, ucundan tattım, "eyvah! şekersiz olmuş bu, ne yapsam?"
O sırada arkadaşıyla çaya gelmekte olan oğluma telefon ettim, "yavrum gelirken bir paket pudra şekeri alır mısın?"
Neyse, her bir dilime şöyle parmak ucuyla bir tutam pudra şekeri yetti ve keki kurtardım.
Sonrası, sohbet muhabbet.
Hikaye faslına geleceğiz daha sonra...
.
Yaaaa hocam bu ne görüntü yaaa:))) Çayını al gel der gibi :):)
YanıtlaSiltezgahın üztünde bir haftadır duran,hellim hellim erimiş trabzon hurmalarının akıbeti ne olaki??
YanıtlaSilböyle bir lezzete dönüşsün mü ki bu hurmalar ekmekçi kız???
:)))
ne dersin..
sevgiyle kal..
Deja Vu,
YanıtlaSilÇayını al da gel!
:))
Kekikciğim,
YanıtlaSilHazırda helmelenmiş hurman varsa, hiç bekleme dene bence.
:))