Kadıkalesi'nde Yalı'da oturduk tatilin son akşamı. Önce gün batımını seyrettik saygıyla, sonra balık yedik, sohbet ettik ailece.
Tuzda levrek, o akşamın güzeliydi.
Masaya otururken levreği seçtik, o hazırlanırken Ege mezelerinden tattık. 40 dakikada pişer demişlerdi, "artık atın fırına" dedik.
Levreği çepeçevre tuzlu bir hamurla sarıp, odun ateşinde pişiriyorlar. Fırından çıkarınca, üstünü alevlendirip, sofraya getiriyorlar. Alevler sönünce tuzu kırıp, içinden kendi halince pişmiş nefis balığı çıkarıp, tabağınızda servis ediyorlar.
Budur:
Tuzda balık...Hayatımda yediğim en lezzetli balık pişirme şeklidir.İlk defa dışarda daha sonra ise evimizde yapmaya başladık.Tarif için http://ikidelikadin.blogspot.com/2010/01/tuzda-balk.html tıklayabilirsin.
YanıtlaSilbayılırım! yumurta akı ve tuz bulamacıyla denemişliğim var ama çok sabırlı olmak lazım.
YanıtlaSilNuray hoşgeldiniz ve tarif için çok teşekkürler!
YanıtlaSilCesaret edip, denemeli. :)
Özlemciğim,
YanıtlaSilSabırlı ve el alışkanlığı edinmiş, usta olmalı, sanırım. :)
Merhabalar, resimden belli cok leziz gozukuyor! Ellerinize saglik:)
YanıtlaSilSizi izlemek keyifli olacak, sevgiler
Bilginanneler hoşgeldiniz. :)
YanıtlaSilBu balığı pişirmiş olmayı dilerdim, ama, ben değilim ustası. Yalı'nın ustası pişirdi. :)
Ekmekçim çok önceden yemişliğim var ve çok beğenmiştim. Ama evde hiç denemedim. Bilge'yle dışarıda o kadar sabır gösterebileceğimizi sanmıyorum, çünkü onun en sevdiği şey balık, masaya gelene kadar ağzını şapırdatıp ellerini ovalıyor:)))
YanıtlaSilOohh, afiyet olsun! :)
YanıtlaSilBilgecik için şöyle çıtır çıtır hamsi ya da istavrit tava olmalı o zaman?! :))