Sevgili seri yazılar kaptanımız Mindmills blogunun sahibesi Neslihan K. ilk ARA-LIK yazısını yazdı ve yeni seriye yol gösteren fikrini ortaya koydu.
Şöyle yazdı Üç Şehrin Hikayesi'ni anlatırken:
Düşünmüş düşünmüş ve demişim ki;Ve sonra bugün yılın son serisinin ilk yazısına şurada başladı.
Kendisini takip etmek zevkini kaçırmamak için, koşuşturmalı bir günde ilk yazıyı postluyorum.
Eskiden Ekmekcikız'da çok daha sık yazarken, Aralık ayında genellikle bir hesaplaşma, bir döküm yaptığımı hatırlıyorum. İlerleyen yazılarda tekrar dönüp oralara bakacağıma, o hesaplaşmalardan pay çıkaracağıma eminim.
Bugünlük size eskiden yapmayı çok sevdiğim ve yine bloglardaki etkileşimle tarifini bulduğum, denediğim bir tatlıdan söz edeceğim.
Geçenlerde kızım anne ayva tatlısı yapar mısın deyince, hemen tarif defterimi karıştırdım. Aa! Yok, bulamadım! Sonra aklıma geldi ve sevgili blogumda aradım ve işte karşımda eski yazı, denenmiş tarif, mis gibi ayva tatlısı.
Tarih 2009 yılı ve aylardan Aralık tabii ki!
Denemek isterseniz, tarif eski yazının yukarıya eklediğim linkinde yer alıyor.
Yukarıdaki fotoğraf, son yaptığım tatlının pişmiş hali.
Tam mevsimi, kısık ateşte uzun sürede pişmesine sabır gösterin ve sonucu tadın, pişman olmayacaksınız.
Ufak Not:
Bu defa ayvaların göbeğine sadece karanfil değil, tarçın ve yıldız anason da koydum, pişerken çıkan kokuların nefasetini tanımlamak güç, doğrusu.

oh missss :)
YanıtlaSilMiss valla! :))
SilOoo elinize sağlık. Ben on üç sene geriye sarıp başlamıştım, siz on altı sene geri gitmişsiniz. Yok mu artıran? :)
YanıtlaSilİyi ki buluştuk yine. Özlemiştim..
Ben de özlemiştim bu birlikte yazmalarımızı, iyi oldu, Ekmekcikız da sevindi bence. :))
SilÇok ilginç bizim buralarda ayva satan görmedim pazarda. Bu sene
YanıtlaSilgöremediklerim arasında kestane de yoktu. Halbuki Kocaelinde ki pazarımızda her çeşidi olur. Sakarya yakın ya oranın Eşme ayvaları falan of of ne güzeldi. Meğer biz cennette yaşıyormuşuz :)
Bizim pazarda kestane, ayva, kabak ne isterseniz var, şükür. :))
SilOrada neden yok, merak ettim, getirmiyorlar mı acaba?
Annem yapardı ayva tatlısı ama fırında yapardı, çok kolay derdi, senin tarifi okumadım, sadece ortasına toz şeker ve karanfil koyuyordu, üstüne de kaymak, piştikten sonra.
YanıtlaSilEvet, aynı usul, ortasına toz şeker ve karanfille. :)
SilFırında da güzel olur, yayvan tencerede kısık ateşte pişirmek bana daha kolay geldi, alışkanlık belki. :)
Çok iyi
YanıtlaSilTatlı iyi fikir, diyorsunuz, sanırım. :)
Siluffff ne severim ayva tatlısını, hele de üstünde kaymakla.🤤
YanıtlaSilYapıla ve de yenile o vakit Elifciğim. :))
SilAh ayva en sevdiğim mevyelerdendir. ama yıllardır yurtdışında olduğumdan doğru düzgün lezzetli bir ayva yiyemedim hiç :(( harika görünüyor fotoğraftakiler de. Yeni yazı serimize gecikmeli olarak başladım ben de. Bakalım neler çıkacak. Merakla takipteyim.
YanıtlaSil