Pazartesi, Ocak 28, 2008

BUGÜN...

Bugün işe gitmedim.
Kızımın kolunun kontrolü için kliniğe gidecektik.
Sonra çiçeğim, kaybettiği iddia için bana film ısmarlayacaktı.
Zaten hava soğuktu.
Böylece, karşıya geçmeden, trafik bunaltısından payını en az almış bir gün geçirdim.

Kırık iyileşiyormuş, bir kaç gün sonra alçısı küçültülecek.

"Hairspray"a gittik. Eğlenceliydi.
John Travolta kadın rolü oynuyordu. Bu kadar mı erkek haline benzememek olur? Bambaşka biri gibiydi.

Dışardayken bayan S. aradı. Sağ bacağında bir kas yırtılması olmuş; bir hafta hiç ayağına basmadan, hareket etmeden yatması gerekiyormuş.
Morali bozuktu, üzüldüm.
Bu hafta ziyaretine gideyim, arkadaşımın.


Eve gelince, üç gün önce aldığım nergislerin mis gibi kokuları burnumu şenlendirdi.
Biraz solmaya başlamışlar. Olsun.


İşte kokuları canlı, kendileri hafif bayık nergisler.

Eve geldiğimizde çay zamanı olmuştu.
Tarifini Portakal Ağacı'ndan alıp, kısmen dikkatsizlik sonucu biraz değiştirdiğim muzlu keki yedik.
İşte size değiştirilmiş halinin tarifi:


Muzlu Parça Çikolatalı Kek

Malzemesi:

* 6 yemek kaşığı fındık yağı
* 1/2 su bardağı şeker
* 3 yumurta
* 2 adet ezilmiş olgun muz
* 1 su bardağı süt
* 3 su bardağı un (bir bardağı yulaflı un idi)
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 3/4 su bardağı küçük kırılmış parça çikolata

Yapılışı:

1. Fırını 180 C'de ısıtın. Kek kalıbınızı yağlayın.
2. Şeker, yağ ve yumurtayı mikserle 3-4 dakika çırpın.
3. Ezilmiş muzları ve sütü ekleyip iyice karıştırın.
4. Kabartma tozunu ve vanilyayı una ekleyip, yavaş yavaş karışıma ekleyin. Biraz daha karıştırın.
5. En son çikolataları ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.
6. Malzemeyi kalıba döküp 40-45 dakika pişirin. Yüzü kızarınca ısıyı 150C'ye düşürüp, üzerini alimünyum folyo ile kaplayın ve içi tamamen pişene kadar 10-15 dakika fırında tutun.
6. Piştikten sonra en az 20 dakika kalıbında bekletip tamamen soğumasını sağlayın.


Muzu ve çikolatası birbirini emmiş ve lezzeti artmış kek.


Sonra, akşam yemeği için zeytinyağlı kereviz pişirdim.

Genellikle, su yerine portakal suyu koyarım. Bu sefer unutmuşum.
Kerevizleri, içine bir yemek kaşığı un konulmuş limonlu suya doğrayıp, bir avuç daha önce dondurduğum bezelyeden, yarım küçük doğranmış havuç, bir küçük patates, bir-iki diş sarmısak, bir kaç dal doğranmış yeşil soğan ile pişirdim. Tuzunu ve zeyinyağını yemeğin altını söndürmeye yakın ekledim.

Oğlum beğendi, kızım yemedi. Çünkü, büyük sebzeseverdir, küçük ise sevmez.


Kereviz, yemekten önceki haliyle huzurunuzda.


Bayan E. aradı, bu gece kar yağar mı, arabayı aşağıya indirsem mi, dedi.
Onbirden sonra yağacakmış, indir istersen, dedim.
Garanti mi, dedi.
Allaam, şimdi de meteoroloji müdürü oldum, yaa!
Arkadaşlarımın nezdinde bir bilenim ya, bu da o bilmeye dahil, işte.

Bu durumu ve şikayetimi, "Bıçak Sırtı" az sonra başlayacak muhabbeti yaparken, bayan D.'ye de ispiyonladım.
O da beni destekledi, nasıl garanti verebilirim, di mi, ama?


Kar yağmadı henüz. Bekliyoruz.

Bugün de böyle geçti.

4 yorum:

Tijen dedi ki...

Pek bir hareket var sizin oralarda ama en güzeli nergisler. Nasıl da güzel bakıyorlar insana!

EKMEKCİKIZ dedi ki...

Doğrusu, bu ara heryerde nergis satılıyor da, fiyatı çok pahalı.
:(
Anemonlar ise, henüz gelmedi seralardan.
:)

kecilerin cobani dedi ki...

ekmekcikizciim,
1. sardunyalar olmus mavi agaclar, o da guzeldi ama burda kalakaldim, icine daldim fotografin. gittim gittim geldim. bunu bir yaziya saklayayim...
2. cok sansli cocuklarin, su yiyeceklere baksana!
3. kerevize ben de portakal suyu koyarim, ne guzel esans verir..
4. yarin kar yaacak mi?
5. haftasonu nergis tohumlarina baktim ve satinaldim. Bakalim noolcak

EKMEKCİKIZ dedi ki...

Çobancıim,

Onlar, tebdil-i sardunya gezinen güllerdi.
Alınırlar bak!
Balkonumuzda kış uykusundalar, halen.
:)

Mavi ağaçların adı; KIŞ.
Günün beklentisine uygun düşsün, istedim.
Yaz, yaz. bekliyorum.

Yarin kar yağmaycak, işte.
Geçti gitti. Bunu da saymıyoruz. Ancak, sizin memlekete güzel yağmış, duyduğuma göre.
:))

Nergiz tohumlarını heman dik, aman deyim. Mevsimi geçiyor, yoksam.
Olmadı sümbül dik sen de.
:)