Çarşamba, Aralık 20, 2017

GÜNDÖNÜMÜ'NE AZ KALDI, GÜNLER UZAYACAK NİHAYET

Bir süredir sabahları uyanmak öyle zor oluyor ki!
Oysa sabah insanıyım ben, erken kalkıp günün ilk saatlerinin keyfini sürmeyi severim, o saatlerde kendimi daha verimli hissederim.
Bugün Aralık'ın 20'si olduğunu fark edince sevindim. Günlerin kısalması bitiyor artık, ay sonuna kadar  kısa günlerin hükmü biraz daha sürecek, sonrası bahara doğru düz yol...



Hafta sonunda kızım Ankara'dan geldi, en son gelişinin üzerinden yedi haftadan fazla zaman geçmiş.
Yine denizi özlemişti.
Yağmurlardan önceki son güneşli günde vapurla Eminönü'ne gidip, köprüyü yürüyerek geçtik. Karaköy'den dönüş vapuruna binmeden önce, hayal kırıklıkları hanesine kaydettiğim bir Akın balık'ta oturup servis yapsınlar diye bekleme molasından sonra, Kadıköy'e geçtik ve köyümüzde rahat rahat gezdik.
Vapurda karşıya geçerken birer lokmasını yediğimiz simitle martıları besledik, lokmaları havada kapışlarını seyredip neş'elendik.



İskelede karşı kıyıya doğru gün batarken,  çarşı cıvıl cıvıldı.
Bahariye'de dolaştık, hediyelik bir şeyler aldık, kızımla birlikte güzel vakit geçirdik. sonra caddeye indik, oğlum da bize katıldı. Hepimizin sevdiği bir lokantada kutlama yemeği yedik.
Doğum günü hediyesinin böylesi en güzeli, bence.

4 yorum:

  1. Nice güzel yaşlara ! Ne güzel bir gün olmuş. İstanbul'da da aynı günde bir çok mahalle gezmek mümkün işte, vapurlar sağolsun. Bir günde 5 farklı ülkeye gitmiş gibi oluyorum bazen, hepsi farklı, hepsi güzel.
    Ankara denizi özletir tabii, zor olmalı Ankara'da İstanbullu olmak. Ama istediğinde dönüp gelebileceği bir evi var en azından, çok şanslı.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Doğum gününüz kutlu olsun , sevdikleriniz ile sağlıklı güzeller yollar sizin olsun

    YanıtlaSil
  3. Işıncığım,
    Teşekkür ederim, güzel bir gündü. :)
    Evet Ankara'da İstanbul'lu olmak zormuş sahiden, yaşayarak öğrendik. Ankara'da memleketin her yerinden öğrenci varmış, ama işi bitince kaçıp gidenler hep İstanbul'lularmış. Bakalım, bunu da yaşayıp göreceğiz.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Nesrin,
    Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. :)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!