İpek Hanımın Çiftliği'nden gelen ekşi mayayla yaptığım ilk ekmekler
bir beceriksizlik halime kurban gitmişti.
Pınar Hanım sağolsun yol gösterdi, "mayayı suyla açacaksın, sonra yeni hamuru yoğuracaksın" dedi. Usulüne uyunca ekmek kendini buldu.
Şurada da var; iki haftadır kabarık ve çıtır kabuk ekmekler yapmaktayım.
Adım neden Ekmekcikiz'dı hatırladım, yeniden.
.
Nefis görünüyor, ellerinize sağlık
YanıtlaSilhmmmmm:))))
YanıtlaSilmisss misss:))
tammm da ekmekçikız,a yaraşır bir ekmekk olmuşş buu:))
tereyağımı alıp gelsemm olur mu benn...
yanında da bir fincan çay yeterli...
:))
ellerinize sağlık...
sevgilerimlee...
Bilge kuzusunun annesi,
YanıtlaSilGüzel oldu, evet!
:))
Çok başarılı görünüyorlar, çıtır çıtır. Eline sağlık !
YanıtlaSilHenüz bana uzak sanırım ekşi maya, instant maya dışında hiç maya kullanmadım ben. Ama tadı da çok farklı oluyordur kesin. Bir yerlerden başlamalıyım.
Bir tutan kekik,
YanıtlaSilArzu ediyorsanız tereyağ olur, ama ben, ekşi mayalı ekmeğe sert bir payniri daha çok yakıştırıyorum.
Tereyağ sanki daha yumuşak, sütlü ekmeklere yakışıyor.
:)
Işıncığım,
YanıtlaSilEkşi maya ekmeği geç bayatlar, en önemli özelliğidir. Hamurunu yoğurduğunda ekşi ekşi kokar, ama mis! :)
Bir de gerçek ekşi mayada "maya" yok! Un ve su ve havadan gelenler onu canlandırıyor. Ne kadar çok hazır maya konulursa ekmek o kadar puf puf kabarıyor.
valla bravo,ekmeği pek bir seviyorsunuz sanırım :) ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler..
Sevgili Leyla,
YanıtlaSilEkmeği severim de, yemesinden çok yapmasını...
Teşekkürler.
:)
ellerıne sağlık canım evde ekmek yapmak ne guzel sıcacık tazecik maya kokulu
YanıtlaSilZeymuran hoşgeldiniz,
YanıtlaSilEvet haklısınız, evde ekmek yapmak çok güzel bir duygu, kokusu bile doyuruyor.
:)
sevgili admin ekşimaya ekmek yapımı için su değirmeninde üretilmiş tambugday unu yulaf unu ve çavdar unu üretiyorum.tamamen katkısız ve dogal olarak ürettiğim unları size kargo ile ulaştırabilirim.tel:5356782485 saygılarımla halil ayar
YanıtlaSil