Cuma, Ekim 23, 2020

MİS KOKULU İSABELLA

İsabella'yı çok severim,  her sene bu zamanlarda yolunu gözlerim. 
İsabella kim mi, arkadaşım mı?
Değil değil! 
İsabella nefis bir kokulu üzüm, Karadeniz üzümü diye biliniyor. Genellikle Karadeniz'de yetişiyor ve seviliyor. Oysa, en azından benim bildiğim kadarıyla Marmara'da da yetişiyor. Buralarda pek bilinmemesinin nedeni, küçük ve kalınca kabuklu olduğu için pek önem verilmemesi olabilir.

Kendisiyle tanışıklığım eski zamanlara dayanıyor, Samsun'da oturduğumuz yıllara.
Bir kaç sene önce İsabella ile yeniden buluşmamızı ve onunla yapılan güzelim tatlı pepeçurayı anlatmıştım. Yazı burada.

O zamandan beri mevsimi geldiğinde İsabella'nın peşine düşeriz ailece, çünkü, çocuklara da onun özlemini bulaştırdım.
İki hafta önce bu senenin mahsulü karşıma çıkmıştı. Aldım, keyfini çıkararak yedik. Geçen hafta pazardan elim boş döndüm, bitti, gelmez artık dedi satıcılar. Sonra bu sabah pazarda yeniden İsabella bulunca çok sevindim. 



Şimdi bir aklım diyor ki, bu defa pepeçura yap, öbürü diyor ki boş ver tatlısını böyle yiyelim.
Bakıciiz artık...

2 yorum:

  1. Bu seneye kadar üzümün sadece çekirdeksizini yerdim ki o da çok severek değil. İnsan yaş aldıkça damak tadı değişiyor sanırım ben de kara üzümü pek sever oldum ama takıntım pembesine daha çok. Çekirdekleri çıtır çıtır hoşuma gidiyor.
    Afiyet olsun ♥

    YanıtlaSil
  2. Şebnemciğim,
    Sanırım senin sevdiğin o üzümlerin -üzümleri yanlış anlamadıysam- aslı Arjantin'den gelme. Burada çok beğenilince, bizde de üretilmeye başlanmış diye biliyorum.
    Ben de oldum olası, siyah üzümün severim, yaş halini de kurutulmuş halini de.
    Afiyet olsun. :)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!